Τι λένε οι αριθμοί για το 12ο Συνέδριο

Σχεδόν 1.000 άτομα συμμετείχαν στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας, μεταξύ των οποίων πάνω από 200 ομιλητές και συντονιστές.

Εδώ και 12 χρόνια, κάθε Δεκέμβριο στο συνέδριο συναντώνται η ακαδημαϊκή κοινότητα, η βιομηχανία, στελέχη του δημόσιου και του ιδιωτικού υγειονομικού τομέα, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης για να συζητήσουν σε κλίμα συνεργασίας τα χρονίζοντα ζητήματα του τομέα υγείας αναζητώντας τον δρόμο για τη μεταρρύθμιση.

Το 60% των συμμετεχόντων προέρχονται από το δημόσιο και το πανεπιστήμιο, 30% από τη βιομηχανία υγείας και 10% από επαγγελματικά και σωματεία, συλλόγους ασθενών και Μ.Κ.Ο.

Αναλυτικά, η κατανομή ανά κατηγορία συμμετεχόντων:

Το 50% των συμμετεχόντων δήλωσαν διοικητικά στελέχη του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα. Αναλυτικότερα, οι συμμετέχοντες του δημοσίου κατανέμονται ως εξής:

Μεταξύ των συμμετεχόντων που δήλωσαν την ειδικότητά τους (48%), το 50% ήταν επαγγελματίες υγείας (ιατροί φαρμακοποιοί, νοσηλευτές).
Στο συνέδριο συμμετείχαν 52 καθηγητές, 37 ερευνητές, και 50 οικονομολόγοι, ενώ η παρουσία των μεταπτυχιακών φοιτητών ήταν πολύ μεγάλη (12% του συνόλου).