Χαράλαμπος Γώγος

Χαράλαμπος Γώγος

Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Ειδ. Λοιμώξεων του Π.Γ.Ν.Π.

Ο Καθηγητής Χαράλαμπος Α. Γώγος γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, απ όπου αποφοίτησε με «Άριστα» το 1979. Υπηρέτησε το αγροτικό του στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας το 1987, στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετεκπαιδεύτηκε στις λοιμώξεις στα Νοσοκομεία Royal Liverpool University Hospital και στο Clatterbridge Hospital NHS στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έλαβε την ειδικότητα της λοιμωξιολογίας το 1996.
Υπηρετεί στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1988. Είναι Καθηγητής Παθολογίας από το 2004. Είναι Δ/ντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Πατρών. Υπήρξε Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος (2009-11 και 2011-13), και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (2007-13). Ερευνητικό του ενδιαφέρον είναι η ανοσολογία των λοιμώξεων και το σύνδρομο σήψης. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδος για την μελέτη της σήψης, μέλους της International Sepsis Alliance. Ιδιαίτερη ενασχόληση με την Ιατρική Εκπαίδευση και μέλος της επιτροπής για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος του ΠΠ. Είναι πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Ιατρικού Τμήματος ΠΠ από το 2006-σήμερα.
Έχει 98 δημοσιευμένες μελέτες στο pubMed / 106 στο SCOPUS και 2212 citations στο SCOPUS. Στο Google Scholar καταγράφονται 4600 citations με h-index 30 και i-index60. Αθροιστικός Impact Factor=317.904 / Μέσος Impact Factor=3.612 / h-factor=24. Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών και Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του ΠΓΝΠ.